Bakliyat Çimlendirme

Fotoğraf yükleniyorKaranlık, nemli ve havadar bir yerde barbunyalar uyandı. İçlerinde ne kadar enzim varsa canlandı; bağlı vitamin, antioksidan ve mineraller açığa çıktı ve neredeyse yüzde 800 oranında arttılar. Zenginleşti barbunyalar. Artık alkaliler, hazmı daha kolay ve daha besleyiciler. Bizim evde ne kadar bakliyat varsa önce filizlenir veya yoğurt/peynir altı suyunda geceleyip fermente edilirler. Bazisi(mercimek, buğday, karabugday misal) salataya konur pişmeden, bazisi da pişer. Buğdayi filizlendirirseniz gluteni de parçalar enzimler. ❤

Barbunyalar bu aksam nefis bir zeytinyağı yemeğe dönüşecekler.

İlgilenenler için şöyle bir link de buldum: https://vitamingiller.com/wp-content/uploads/2015/07/Isla_Filizlendir_Mayala.pdf ve http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=223

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s