Probiyotik (Lakto Fermente turşu)

Fotoğraf yükleniyorMayalarla kafayı bozduysan bir gün aniden turşu kurasın gelir; plansız, evde ne varsa turşusu. Hayatımda kurduğum ilk turşu 😊 sarımsak turşusunu hastalaninca şifa hapı diye yutarim bence 😍

Probiyotik turşu: (lakto-fermente turşu)
Sebze
Her 1 litre turşu suyu için dörtte bir su bardağı peynir altı suyu/kefir veya 1/8 çay bardağı şirden mayası (ben peynir yapmak için kullandığım sirden mayasından 1/4 su bardağı kullandım. Bendeki maya seyreltik. Eskimiş ve zayıflamıştı mayam ama yine de çok gelmiş olabilir, sonucu göreceğiz.)
Her 1 litre suya 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Bol sarımsak
İçme suyu

Kıtır kıtır olması için tein lazim o da çayda var kavanozun birine çay da koydum bir yemek kaşığı bakalım digerlerinden kıtır olacak mi? 🤔

Güncelleme:

Fotoğraf yükleniyor

Probiyotik turşunun sonucunu merak edenlere bir haberim var!
Turşularım oldu!
Kaynar su ve sirke ile yapılan turşuyu (kaynar su sebzelerin üzerinde fermentasyonu başlatan bakterileri öldürdüğü için) sirke korkusu yüzünden yiyemeyen ben bunu katır kutur yedim 😊 uc kavanozu çabucak yedik bitirdik. Boncuk tek basina bir kavanozu devirdi 🤗
Sirden mayasıni fazla koyduğum için dört beş günde oldular. (Tarifte olması gereken miktarı yazdım)
Sebzelerin kitirligi süper, lastik gibi değil.

İlgilenenler için lakto-fermente turşu tarifi:
Sebze
Her 1 litre turşu suyu için dörtte bir su bardağı peynir altı suyu(sirden mayasından yapilmis peynirin)/kefir suyu(süzme) veya 1 çay kaşığı şirden mayası
Her 1 litre suya 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Bol sarımsak
İçme suyu

*Mayayı baslatici olarak kullanıyorum. Maya, peynir alti ya da kefir suyu olmadan sadece tuz ile kuruldugunda da laktobasiller uruyor ve probiyotik turşu olmus oluyor. 🙂

Afiyet olsun!! ❤

Fotoğraf yükleniyor

Bunlar da bazı kabı büyük gelmiş probiyotik turşular 🤔

Pancar, turp, lahana, sarımsak
Her bir litre içme suyuna:
*2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
*1/4 su bardağı yoğurt suyu veya peyniralti suyu(maya ile yapilmis peynirin) veya kefir suyu(tülbentle süzülmüş) veya bir çay kaşığı sirden mayası.
Bitti.

Reklamlar

Probiyotik (Lakto Fermente turşu)” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s