Glutensiz, yağsız limonlu kek

Fotoğraf yükleniyor

Deneme bir ki üç 😍

Başlangıç olarak kendi kek tarifimin aynısını pirinç unu ile denedim. Sonuç şahane 😊 *160 gr süzme yoğurt (üç tepeleme yemek kaşığı)
*Yarım su bardağı su/sut
*4 yemek kaşığı bal (tepeleme)
*3 yumurta
*2.5 su bardağı pirinç unu
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Bir tutam vanilya
*1 limonun kabuğu (rende)
*1 limonun suyu

180 derece 30 dk.

Afiyet olsun 🙂

Fotoğraf yükleniyor

Boncuğa sahlepli vanilyali ve böğürtlenli dondurma yapmıştım, sadesi glutensiz limonlu keke sos oldu donmadan önce. Şart değil çünkü kekin sade hali de güzel 😊

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s