Fermente Nohut

Fotoğraf yükleniyor

Bir gece normal suda, bir gece de bir su bardağı peynir altı suyu* eklenmis içme suyunda bekleyip fermente olan deli nohutcuklar.
Yarın akşam yemeğinde bu ikinci suyun icinde pişip şifa olacaklar ❤

Bakteriler biz yemeden nohutun gaz yapan yerlerini yesin bitirsin, hazmı kolaylassin, protein içeriği zenginlessin ve bakliyatlar probiyotik oluversin için. 🙂

Kuru fasulye, nohut, barbunya, börülce, yeşil mercimek, maş fasulyesi hepsi olur, çok da güzel olur!

*Şirden mayasindan yaptigim peynirin peynir altı suyu 😊

**Yoğurt ya da kefir suyu ile de oluyor. Ancak onlar ekşi olduğu için o suyla birlikte pişerse ekşilik olur yemekte. Peynir altı suyunda olmaz. Tatlıdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s