Meyve ve Çiçek Mayası (Yaban Mayası) ile Ekmek Yapmanın Püf noktaları

Fotoğraf yükleniyorÇiçek ve meyve mayasi ile ekmek yapmanın püf noktaları 🙂 Sık sık mesaj geldiği için paylasmak istedim.

Bu son ekmek elma ekmeği. Yapım aşamasındaki püf noktaları ise şöyle: *Meyve dilimlerini veya yenebilir çiçek ve bitkileri orta boy bir kavanoza koyuyoruz. Kavanozun üçte birini dolduracak kadar mayalik olmasi iyi olur. Daha az olursa maya olusma süresi uzar.
*Çiçek ve meyveler tamamen suyun içinde kalacak sekilde kavanozu ağzına kadar içme suyu ile doldurup kapağını kapatıyoruz. *Arada tasmalar olursa su eklemesi yapabilirsiniz.
*Meyve ve çiçeklerin hava almasi çürümesine neden oluyor. Kötü bir koku varsa maya olarak kullanmayiniz. *Meyve mayasi sirke kokuyorsa tutmamistir. Kullanmayiniz. *2-5 gün içinde suyun içinde aktif baloncuklar olusmaya başlar. O vakit mayaniz hazir demektir. *İçindeki mayaliklari çıkarıp suyun tamamını bir kaba aliyoruz ve toplanan ama ele yapisan bir hamur için un ve tuz ekliyoruz. Her çeşit un kullanabilirsiniz. Ancak tam cavdar unu cok kabarmayacaktir, yari yariya tam bugday ile karildiginda iyi sonuc veriyor. *Hamuru yoğurduktan sonra pisirme kabına alıp mayalanmasıni bekliyoruz. Kap degisimi yapmiyoruz 🙂 *Mayalanma süresi 16-28 saat kadar sürebilir panik yapmiyoruz 🙂 *Yüksek kenarli kaliplarda cok guzel oluyor bir de turbo 180 derecede 1 saatte pisiyor.

Afiyet olsun 🙂 #sedaninhamurisleri #cicekmayasi #yabanmayasi

Reklamlar

Meyve ve Çiçek Mayası (Yaban Mayası) ile Ekmek Yapmanın Püf noktaları” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: Nar Ekmeği – Su teresi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s