Kakaolu mousse

Fotoğraf yükleniyor

Bu akşam sütün üzerinden topladığım kaymaktan yapılan kolay bir tatlı var menüde 🙂

Kakaolu mousse!

6 yumurta akı
1 dolu kase süt kaymağı (sütü çok süzülmemiş)
200 gr (iki tepeleme yemek kaşığı oldukça katı) süzme yoğurt
2-3 yemek kaşığı bal
Azıcık vanilya özütü (opsiyonel)
Dilediğiniz kadar kakao

*6 yumurtanın akını 5-10 dakika mikser ile çırpıyoruz.
*Başka bir kapta süt kaymağını pürüzsüz ve kabı ters çevirince akmayacak hale gelene kadar çırpıyoruz. Gerekirse bir iki yemek kaşığı süt eklemesi yapabilirsiniz.
*Daha sonra süzme yoğurt, kakao ve balı iyice karıştırıyoruz ve bunu krema haline gelmiş kaymağa ekliyoruz.
*Karışımı yavaş yavaş yumurta akına ekleyip, köpüğü söndürmemeye çalışarak karıştırıyoruz.

Karışımı servis kaplarına alıp iki saat dolapta dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun 😃

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s