Kekik Mayası

Kekik Mayası…
Ası

m araziden tazecik kekik toplamış. Durur muyum denedim hemen kekikten maya yapmayi, ayni cicek mayasi gibi.
Sonuc şahane!
Mis gibi kekik kokuyor her dilimi 🙂

Üc dört dal kekiği orta boy kavanoza koydum, ağzına kadar içme suyuyla doldurdum.
Kekik diğer cicekler gibi çıkmadı. Bir gecede cok aktif bir mayaya donusuverdi. Suyun içinde aktif kabarcıklar oluştu hemencik. Uzun sure bekletirseniz kapaktan tasabilir. 🙂
Ekmegin kabarmasi da nispeten daha kisa sürüyor.

Maya hazır olunca tüm suyu bir kaba aldım.
Aldığı kadar un kattim (ele yapışacak ama kaptan toplanacak bir hamur olana kadar)
Bir tatli kasigi tuz
İki yemek kaşığı zeytinyağı (opsiyonel)

13 saat kabarma süresi (oda sıcaklıgina gore değişken)

180 derecede (turbo) 1 saat pisme suresi.

Afiyet olsun

Fotoğraf yükleniyor

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s