Hanımeli Ekmeği

Hanımeli kokusu sardı mutfağı…
Her bir lokma çiçek kokuyor.
Sanırım bu baharın tadı.

Hanımeli çiçeği mayasından ekmek… Maya için:
Bir avuç taze toplanmış hanimeli ve bir orta boy kavanoz içme suyu (ağzına kadar dolu, cicekler tamamen suda kalmali) 36 saat kadar oda sıcaklığında bekliyor (Kışın süre uzayabilir)

Hamur:
Çiçekleri alınıp süzülmüş maya
Aldığı kadar un (toplanan ama ele yapışan bir hamur için)
Biraz tuz
Azıcık zeytinyağı (opsiyonel)

İki katına çıkana kadar bekleyin (10 saat kadar sürebilir.) 180 derece (turbo)
1 saat

Afiyet olsun.

Akasya mayası sırasını bekliyor.
Buradan bakınca oldukça sabırsız görünüyor.

Sevgili @meyvelitepe de en son yazısında kendi hikayesinden bahsetmiş ve #yabanmayasi adını vermiş bu güzelliğe. Bu adı öyle sevdim ki.

Sehirden topladım bu çiçekleri..
Bugün isim de benden olsun:
#sehirdekiyaban
Çünkü elimizin altindaki dünya aslinda birçok yeni şeye gebe.

Mutlu sabahlar.

Hanımeli kokusu sardı mutfağı...
Her bir lokma çiçek kokuyor.
Sanırım bu baharın tadı.

Hanımeli çiçeği mayasından ekmek... Maya için:
Bir avuç taze toplanmış hanimeli ve bir orta boy kavanoz içme suyu (ağzına kadar dolu, cicekler tamamen suda kalmali) 36 saat kadar oda sıcaklığında bekliyor (Kışın süre uzayabilir)

Hamur:
Çiçekleri alınıp süzülmüş maya
Aldığı kadar un (toplanan ama ele yapışan bir hamur için)
Biraz tuz
Azıcık zeytinyağı (opsiyonel)

İki katına çıkana kadar bekleyin (10 saat kadar sürebilir.) 180 derece (turbo)
1 saat

Afiyet olsun.

Akasya mayası sırasını bekliyor. 
Buradan bakınca oldukça sabırsız görünüyor.

Sevgili @meyvelitepe de en son yazısında kendi hikayesinden bahsetmiş ve  #yabanmayasi adını vermiş bu güzelliğe. Bu adı öyle sevdim ki.

Sehirden topladım bu çiçekleri..
Bugün isim de benden olsun:
#sehirdekiyaban
Çünkü elimizin altindaki dünya aslinda birçok yeni şeye gebe.

Mutlu sabahlar. *Gecen yaz ihlamur çiçeği mayası ile yaptığım ekmeğin tarifi için:
 #cicekmayasi tagini ziyaret edebilirsiniz. ** Yoğurt mayasi ile yaptığım ekşi mayalı ekmekler için de: #yoğurttanekşimayayapmak (aynı mayayi kefir ile de yapabilirsiniz.)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s