Ekşi Mayalı Kek

Fotoğraf yükleniyor

Mutfağımda bir ilk 🙂 Havuçlu cevizli ekşi mayalı kek:
Yarım su bardağı ekşi maya (dolaptan yeni çıkmış beslenmemiş*)
Yarım su bardağı bal
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Çeyrek su bardağı pekmez (opsiyonel)
1.5 su bardağı un
2 su bardağı havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz

Maya, bal, pekmez, yağ bir kapta karıştırılır.
Yumurtalar bir kapta çırpılır ve mayaya eklenir. Havuç, ceviz ve muskat rendesi eklenir.
Ayrı bir kapta karıştırılmış karbonat tuz tarçın ve un da eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp 180 derece fırında pişirilir 🙂 Afiyet olsun.

*yoğurttan yapılan ekşi maya nazlı değildir ekmek yaparken de uyandırmak gerekmez. Ekşi mayanız un ve sudan yapılma ise de kek yaparken dolaptan çıkarıp beslemeden kullanabilirsiniz.

#yoğurtmayası #ekşimaya #sourdough #ekşimayalıkek #şekersiz

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s