Tohum Topları Patlasın!!

Fotoğraf yükleniyorMenşeini bildiğiniz atalık tohumdan meyvelerin, sebzelerin çekirdeklerini, saksılardaki çiçeklerinizin, bitkilerinizin tohumlarını ne yapıyorsunuz?

Gelin geçtiğimiz yer yeşersin, dünya elimizle bereketlensin!!

Atmayın kurutun!! Sonra tohumu çatlama mevsimine kadar korumak için bir miktar kil bulun!! Veeeee şahane bir hamur hazırlayın!!

Tarifi burada:

Tohum topu: – 1 ölçü tohum (karışık olabilir)
– 5 ölçü kil
– 3 ölçü kompost veya toprak
– yeterince su

Bunu güzelce karıştır, yoğur, toplarını hazırla güneşte kurut. Şehirde, kırda, ormanda bulduğun boşluklara, metruk arsalara, parklara, bahçelere fırlat gitsin. Kilin içinde karıncalardan, kuşlardan korunan tohumlar ilk yağmurla filizlenip serpilsin, yer örtücüler, sarmaşıklar, çiçekler, ağaçlar sarsın yeryüzünü.

Güzel olmaz mı?

**şeftali, kayısı ve erik gibi sert kabuklu çekirdekleri bıçak yardımı ile tohuma zarar vermeden kırarsanız çimlenmesi daha garanti olur 🙂 ama kırmasanız da belki tutar. Hayali bile güzel.

***Tohum topu tarifi yeşilistten 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s