Ekşi mayalı haşhaşlı çörek

Fotoğraf yükleniyor

İnsanlık için küçük, benim için büyük bir adım 😀

2 su bardağı yoğurttan yaptığım ekşi maya
Yarım çay bardağı (küçük) zeytinyağı
Yarım çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tuz
1300 gr tam buğday unu (yaklaşık 11-12 su bardağı)

İyice yoğrulur ve kabarması için beklenir. (4-5 saatte kabardı)
Bu sırada harç hazırlanır.

Harcı için:

400 gr dövülmüş krem haşhaş
2 çay bardağı pekmez
2 çay bardağı zeytinyağ
Bolca iri dövülmüş ceviz (harca karıştırılmayacak elle serpilecek)

Tezgahı yağlayın ve hamurdan küçük bezeler koparıp elle uzunlamasına açın. İçinr harcı sürüp, cevizi serpip rulo yapın.
Yağlı kağıtla kaplı tepsiye yan yana yerleştirin.

20 dakika 200 derecede, 30 dakika 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s