Kuru dutlu kek

Fotoğraf yükleniyor

Kuru dutlu muhallebi, pan kek ve kurabiyeden sonra şimdi de kuru dutlu kek yaptım 🙂

Bu keki sadece kuru dut ile tatlandırdım.

2 su bardağı rondoda çekilmiş kuru dut
1.5 su bardağı un (kıvamına göre gerekirse yemek kaşığı ile ilave un ilave edebilirsiniz)
Yarım su bardağından bir parmak fazla yoğurt (suyundan ve koyu kısmından yarı yarıya alınarak)
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı (küçük çay bardağı)
3 yumurta

Ben bir kaç kekin tam ortasına suda beklettiğim kuru elma dilimi de koydum ama yeterince tatlı bir kek böyle bir ilaveye gerek yok.

180 derece 20 dakika, ardından 150 derece 15 dakika (turbo)
Yumuşak bir kek.
Kürdanla kontrol edin temiz çıkınca alın.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s