Ekşi Mayalı Bazlama

Fotoğraf yükleniyor

2 su bardağı yoğurttan yaptığım ekşi maya, bir tatlı kaşığı tuz, iki su bardağı içme suyu, 4 su bardağı tam un, yarım çay bardağı zeytinyağ ile bir hamur hazırladım sonra ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekledim. Mayalanmaya bıraktım. İki katına çıkınca bol bol unladığım tezgahta elimle yarım parmak kalınlığında açtım. Tavaya unlu tarafını koydum kapağını kapattım. Kabarınca çevirdim. Pişince birer kere daha iki yüzü de pişirip beze sardım.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s