Şekersiz Ekler

Fotoğraf yükleniyor
Tarif profiterol ile aynı ancak hamura şekil vermek için sıkma poşeti veya süsleme şırıngası kullandım.

Hamuru için:

1 su bardağı su
125 gr tuzsuz tereyağ
1 su bardağı un
3 yumurta *Su ve tereyağını tencerede kaynatın.
Üzerine unu ekleyip iyice karıştırın.
10 dakika soğumasını bekleyin ve her seferinde bir yumurta kırıp iyice karıştırın.
Sonra şırınga ile yağlı kağıt üstüne en az 2 cmlik boşlukla dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. (20 dk)

Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3-4 yemek kaşığı bal (muhallebi soğuyunca eklenecek)

Çikolatalı sos için:
100-150 gr süt kaymağı
2 büyük kepçe süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı bal (soğuyunca eklenecek)

Veya

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao (renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal

Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s