Kuş Üzümlü Elmalı Kek

Fotoğraf yükleniyor

Bu tarifi denemeden geçmeyin 😉

1.5 su barsağı tam un
3 yumurta
1/4 su bardağı erimiş tereyağ veya zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı bal veya 4 yemek kaşığı hurma şurubu*
1 tutam tuz
1 paket kuş üzümü
5-6 adet elma (soyulup ikiye kesilecek, çekirdekleri çıkarılıp üstü çizilecek)
Dövülmüş badem
Tarçın

Yumurtalar 5-8 dakika çırpılır. Süt, yağ, bal, portakal kabuğu ve tuz da eklenip karıştırılır. Un, üzüm ve karbonat ayrı bir kapta iyice karıştırılarak yumurtalı karışıma eklenir. Tart kalıbına alınır.

Hazırlanmış elmalar tarta yerleştirilir ama karışıma gömülmez (üstüne bastırmayın). Dövülmüş badem ve tarçın eklenir üstüne ve 170 derecede 40 dakika pişirilir.

*Hurma şurubu kullanacaksanız keki servis yaparken üzerine bal gezdirin derim. 😉

Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s