Armutlu Bademli Tart

Fotoğraf yükleniyor

Tariflerin hepsi sırada bekliyor 🙂 çok oldu bunu yapalı ama koymaya fırsat bulamıyorum her zaman. Bir ara toplu bir yükleme yapmak gerekebilir. 😉 Tart Hamuru için:
175 gr un
110 gr soğuk küp küp doğranmış tereyağ
50 gr bal
1 yemek kaşığı su

Harç için
50 gr rondodan geçirilmiş badem
10 gr bal
1/2 yumurta beyazı

Üzeri için
2 armut
50 gr bal
50 gr badem

Tart hamurunun bütün malzemesini karıştırın ancak fazla da yoğurmayın. Hamuru dolapta bir saat bekletin. Sonra hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın. Yarım saat daha dolapta bekletin ve sırada harcı hazırlayın. Hamuru 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca harcı serip armutları dizin. Boşluklara bademleri yerleştirin ve 180 derecede 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tarçın gezdirin. Biraz bal da gezdirebilirsiniz ancak zaten çok tatlı oluyor. O nedenle dilerseniz yerken tadı az gelirse bal ekleyin, üstüne gezdirmeyin.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s