Tatlı Patatesli Kimyonlu Bezelye ve Dolmalık Enginar Salatası

Fotoğraf yükleniyorBoncuğun tabağındaki bu bezelye çok başka bir bezelye 🙂 Benim uydurmam diye söylemiyorum. 😉 Bezelye yemeğinden gına gelmiş kocam bile bayıla bayıla yedi!! Tadı bildiğimiz bezelyeden çok daha güzel.

Yarım kilo bezelye
1 orta boy soğan
1 küçük boy patates
1 orta boy havuç
1 küçük boy tatlı patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı değil)
Zeytinyağ
İsteğe göre bir yemek kaşığı tereyağ
Bol kimyon
Karabiber
Toz tatlı kırmızı biber
Kekik
Tuz

Soğan, patatesler ve havuç birlikte yağda sotelenir. Salça eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. En son bezelyeler de eklenir ve bir iki çevrildikten sonra üstünü örtecek kadar su ve baharatlar eklenir. Afiyet olsun. 🙂

Enginar salatası

Yaprak yaprak yemeyi sevenler için şahane bir meze 😉 yanında peynirle sofralara çok yakışır!!

Bol tuzlu, bol limonlu suda alt yaprakları temizlenmiş ve üstten biraz kesilmiş dolmalık enginarlar, biraz zeytinyağı da eklenerek haşlanır.
Soğuyunca üzerine zeytinyağı ve limon eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s