Kesik/yara Merhemi

Fotoğraf yükleniyor

Elimi kestim biraz derin.
Bir kaç reçete vardı elimde merhem için ama evdeki malzeme ile en uygunu: yumurta, bal, saf zeytinyağı, buğday ununu karıştırıp merhem yapmaktı.

Tarifi şöyle: Bir kaba bir çiğ yumurta kırılır. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal ve bir fincan tam buğday unu da konup karıştırılır. Merhem kıvamını alınca yaranın üzerine her gün bir parça sürülüp sargı bezi ile sarılır.

Ben güneşte beklettiğim kantaron yağı ile dönüşümlü uygulayacağım. Bir hafta kadar. Evet o kadar derin…

Yarayı yıkamak için ise adaçaylı- aynı safa yağlı su.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s