Burdur Höşmerimi

Fotoğraf yükleniyorKahvaltıya inanılmaz bir lezzet arayanlara.. işte size Burdur’un HÖŞMERİM tarifi 🙂

Tabi bu kolay olanı 🙂

Kaynattığınız sütün kaymağını bir kasede toplayın ve sütünü iyice süzün. Biraz tuz ekleyip iyice çırpın.
İsterseniz dolapta bekletip biraz ekşitebilirsiniz ama bizim gibi sabırsızsanız hemen de pişirip yiyebilirsiniz 🙂

Küçük bir tavanın içine biraz tereyağı ekleyin ve kaymağı işine atın. Kaymağın içindeki beyaz kısım çöküp sararana kadar kavurun.

Sıcak sıcak bir kaseye alın. Ekmek ya da yufka banıp banıp yiyin.

Tadını unutamayacaksınız 🙂
Mandıradan satın aldığınız kaymak ile de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s