Sakızlı muhallebi

Fotoğraf yükleniyor

Şuşu ve dayısı pastaneye gidip sakızlı muhallebi yer de, benim boncuğum yiyemez mi? İstedi. Yaptım.

Denemesi en kolay, tadı gerçekten çok lezzetli.

4 su barsağı süt (soğuk)
4 yemek kaşığı has kabuksuz un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı buğday nişastası (nişastasız yapmak için ilave 3 kaşık un)
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı (dövülecek)

Bu malzemeler koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Ocaktan alınca;
1 çay kaşığı vanilya tozu eklenir.

Soğuyunca

3 yemek kaşığı bal eklenir.
Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s