Peynirli Baharatlı Kraker

Fotoğraf yükleniyor

Malzemeler:

125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tahin
2 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber (toz)
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı çörek otu
Yarım su bardağı tuzlu lor
5-5.5 su bardağı tam buğday unu
Yarım paket karbonat tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Sıvı malzemeleri iyice karıştırıp, un hariç toz malzemeleri de ekliyoruz. Karıştırırken yavaş yavaş aldığı kadar unu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. (Un miktarı malzeme listesindeki miktarı aşabilir.)

Hamuru vereceğimiz şekle göre açıyoruz. Çubuk şeklinde veya farklı şekillerde kesip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının en alt kısmında üstünün rengi değişene kadar pişiriyoruz. Sonra ısıyı 140 dereceye düşürüp kuruyana kadar tutuyoruz.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s