Nin-da Tu tatlısı (4 kişilik)

Fotoğraf yükleniyor

O da ne demeyin 🙂 bu en az 4000 yıllık geçmişi olan bir Hitit tatlısı. Çorumlular buna ‘malak tatlısı’, Egeliler ‘mamalika’ diyor.
Bir nevi puding 🙂

1 su bardağı un
1 su bardağı su

Sakız kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve tabağa alınır.

1 yemek kaşığı tereyağ eritilir ve hafif yakılır.
1 su bardağı üzüm veya dut pekmezi ve tereyağ üzerine dökülerek servis edilir.
Badem veya ceviz ile süslenir. 🙂

Afiyet olsun!!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s