Nohut Mayası

Fotoğraf yükleniyor
Etiketlemek istediğin ki

Bunlar da kendi yaptığım nohut mayası ile hazırladığım tatlı çöreklerim ama beklediğimden sert olduğu için tarifin olgunlaşmasını bekleyeceğim.

Nohut mayası tatlı bir maya.

Nohut mayası yapmak için bir avuç hohutu havanda kırıyoruz ve üzerine üç-dört yemek kaşığı un ekliyoruz. Bir kavanoza koyuyoruz ve üzerine de kavanozun yarısı kadar ılık içme suyu ekliyoruz. Bir gece ılık bir yerde bekletiyoruz. Sabaha mayamız köpürmüş oluyor. Kokusu biraz baskın korkmayın bozulmamıştır. Pişince kokudan eser kalmıyor.

Mayayı süzüp hamura katıyoruz 🙂 defne yapraklı ekmeği çok güzel oluyor. Ben de bir dahaki sefere onu deneyeceğim 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s