Ispanaklı Börek ve Bazlama Üstü Pizza

Fotoğraf yükleniyor
4 yufka

Harç için: yarım kilo ıspanak (tuzla ovulup suyu sıkılmış), 1 büyük soğan, 8er sap maydonoz ve dereotu, 1 su bardağı ufalanmış peynir, 1 tutam tuz, yarım çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu karışım: 2 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 yumurta, 1 tutam kaya tuzu

Üstü için; tereyağ, susam

30 cm çapında yağlanmış tepsiye tepsiye yufkayı yay, kenardan taşanları kes ve içine koy. Üzerine harcın 3te birini koy. Harcın üstüne yoğurtlu karışımın 4te birini koy. Bu şekilde diğer yufkaları da ekle. Sonra böreği kare kare kes ve üstüne bolca kalan yoğurtlu karışımı dök. En üste parça parça tereyağı koy. 200 derecede üstü kızarana kadar pişir. (orta rafın bir altında)

Fotoğraf yükleniyor

1 adet bazlama

Ortadan ikiye kesilen bazlamanın üzerine ; ev yapımı fesleğenli domates sosu (domatesleri az yağda fesleğenle pişirelim, suyunu çektirelim hazır) ve küçük parçalar halinde tereyağ ve rendelenmiş kaşar

Onun üzerinde hafif ateşte sotelenmiş sebzeler, pastırma, sote soğan vs.

En üste yine rendelenmiş kaşar.

Kaşarlar eriyene kadar fırınlayın ve hemencecik hüpletin. Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s