Atıştırmalık Fikirler

Fotoğraf yükleniyor

Haşhaş ezmesinin en güzel hali ne deseler; Muzlu cevizli ballı bademlisi
Bir de keçiboynuzu cevizli üzümlü ekşi mayalı @tazemutfak ekmeğinin arasındaki derim!!!Boncuğu sabah bombası 😉

Fotoğraf yükleniyor

Biri ara öğün mü dedi?
Güveçte muz 😉
Badem ceviz ve tarçınla şahane 🙂

Fotoğraf yükleniyor

Balkabaklı Pankek; Pankek hamurunun içine haşlanıp ezilmiş balkabağı eklenir.

Fotoğraf yükleniyor

Çavdar unlu pankek üzeri muz, elma kurusu ve bal

Fotoğraf yükleniyor

Tarçınlı elma cipsleri 🙂 Elmaları incecik dilimleyip üzerine tarçın ekip fırınlıyoruz. Harika bir atıştırmalık oluyor. Aynısını hem armut hem ayva ile yaptım onlar da harika oldu.

Fotoğraf yükleniyor

Karabuğday yufkasının arasına keçiboynuzu kreması ve muz

Fotoğraf yükleniyor

Bu da fırında tarçınlı elma. kızım daha kalın dilimlerden hoşlanıyor. İçi yumuşak kalıyor ve tadı daha belirgin, çiğnemesi de daha kolay oluyor 🙂 Normal de dilimliyorum arada sırada ama ortada böyle bir delik olunca oynaması da keyifli oluyor onun için 🙂 Armut ve  ayva da denedim harika oldu.

Fotoğraf yükleniyor

Bu da tarçınlı cevizli ballı elma cipsleri. Fırından çıkmadan hemen önce üzerine biraz bal biraz ceviz ekleyip birazcık daha pişirerek harika bir tatlı yapabilirsiniz 🙂

Fotoğraf yükleniyor
Ananasın ortasına süzme yoğurt üzerine nar ve bal. Afiyet olsun

Fotoğraf yükleniyor

Sütü bal ile tatlandırılmış güllaç

Fotoğraf yükleniyor

Öğlen yemeğinde pankek üstü şipşak dondurma 🙂 Muzları bir gece önceden soyup buzluğa atın ve canınız dondurma çektiğinde rondoda dırt!!! Hazır 🙂 Dilerseniz vanilya özütü, donmuş süt kaymağı, badem veya ceviz ile de şenlendirebilirsiniz.

Fotoğraf yükleniyor

Bazlama arası ezilmiş muz, badem ve ceviz

Fotoğraf yükleniyor

Fırında tarçınlı armut. Kaşık Kaşık yenebilecek harika bir tatlı 🙂 Aynısını hem elma hem ayva ile yapabilirsiniz 🙂

Fotoğraf yükleniyor

Kahvaltılık
Kızarmış tarçınlı elma. Tavayı azıcık tereyağ ile yağlayın. Gerisine karışmayın.

Fotoğraf yükleniyor

Elmaları ikiye bölüp soyun, ortasını temizleyin (ortasında bir çukur açın)
Sonra içine süt kreması koyun (kaymak ve azıcık sütü karıştırıp hafif akışkan hale getirin, krema hazır!!) Üstüne tarçın ekin.
2-4 dakika 180 derecede fırınlayın. Veeeee bakın bakalım neler oluyor!!!

Fotoğraf yükleniyor

Pekmezli şekersiz aşure 🙂 boncuk için özel yapım. Asiye Teyzem’in elleri dert görmesin 😉 Pişirdikten sonra eklenecek pekmez. Pekmez yerine bal da olur.

Fotoğraf yükleniyor

Bal kabağı tatlısını ballı deneyin. Bal kabaklarını azıcık balda bekletip (opsiyonel), kendi suyunda haşlayıp, üzerine balla servis edin.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s