Pırasalı ve Mantarlı Muffinler

Fotoğraf yükleniyor

İçini istediğin gibi doldur muffini 🙂
Benimkiler pırasalı, shitake mantarlı ve kanlıca mantarlı

Hamuru için;
2 yumurta
1 su bardağı tam buğday veya çavdar unu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı lor
Yarım su bardağı keçi peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Bir avuç keten tohumu

Yumurtaları çırpın. Yoğurt ekleyin vr çırpmaya devam edin. Sonra sırasıyla yavaş yavaş un, kabartma tozu ve peyniri ekleyin karıştırın.

Pırasalı için;

2 sap pırasa
1 havuç
1 tutam dereotu

2 sap pırasayı doğrayın ve yağda azıcık çevirin.
1 havuç rendesi bir tutam kıyılmış dereotunu hamura ekleyin. En son pırasaları da ekleyin. Karıştırın.
Kaplara koyup fırınlayın.

Shitake mantarlı için;

300-400 gr mantar
Tereyağ
Kekik

Mantarları tereyağında kavurun.
Kekik ekleyip hamura karıştırın ve kalıplara dökün.

Kanlıca mantarlı için:

300-400 gr mantar
Tereyağ

Mantarları tereyağında azcık çevirin.
Hamura ekleyin. Kalıplara dökün.

180 derecede 20 dakika piştikten sonra 150 derecede 5-10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun.

(Pırasa ve mantar miktarları yukarıdaki 1 su bardağı unla yapılan hamurun tümüne göre verilmiştir.)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s