Buz gibi Tarçınlı Elma Topları!!!!

Fotoğraf yükleniyor

Şahane bir atıştırmalık!
Instagramda denk geldiğim bir tarifi doğaçlama ile çeşitleyip kendi tarifimi oluşturdum:) buyrun siz de çeşitleyin 😉

1 büyük elma rendesi
1 su bardağından biraz az yulaf ezmesi
1 su bardağından biraz az ceviz (çiğ badem de olur)
4 hurma
1 avuç kuru salman üzüm (çekirdekli, antioksidan ;))
1 çay kaşığı keten tohumu (opsiyonel, çeşitleyin haş haş tohumu da olur)
1 avuç yaban mersini (opsiyonel)
Yeteri kadar tarçın

Yulaf ve cevizi rondoda un haline getirin. Hurma, üzüm ve elma rendesini ekleyin ve parçalayın.
Hamuru bir kaba alın içine keten tohumunu atıp karıştırın.

Kaşıkla bir miktar hamur alın. Ortasına yaban mersini yerleştirin. Kaşıktakini tabağa sıyırın ve elinizle tabağın üzerinde yuvarlayın.
Hamur hayli yapışkan olacak, elinizle şekil almayacak. Tarçına bulandıkça şekil alıyor.

Tarçınla kapladıktan sonra 1-1.5 saat buzlukta bekletin ve hazır!!!

Afiyet olsun 🙂

( Tarifin aslı yarım su bardağı yulaf, yarım su bardağı badem, 4 hurma, 1elma ve tarçınla.)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s