Ispanaklı Kek

Fotoğraf yükleniyor

200 gr ıspanak (1 su bardağı çiğ ıspanak püresi, sadece yapraklar)
3 yumurta
6 yemek kaşığı bal
1 limon kabuğu rendesi (sadece sarı kısmı, beyazı acılaştırır)
1 çay kaşığı vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt

Bal ve yumurta 7-8 dakika çırpılır. Püre, süt, yağ,limon kabuğu eklenir ve karıştırılır
Un, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır

Karışım yağlanmış unlanmış kalıba alınır.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişer. 20-25 dakika daha 150 derecede pişer.

Afiyet olsun 🙂

(Ispanak sapları kavrulup yarın peynirli böreğe katılır 🙂 )

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s